Κοινωνία Δευτέρα 21/06/2021, 09:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικηγόρος πιλότου: «Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι»

Δικηγόρος πιλότου: «Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι»

Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 33χρονος συζυγοκτόνος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της γυναίκας του, Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, οπότε και αρχίζει η κύρια φάση της ανάκρισης.

Αναφερόμενος στην βασική κατεύθυνση της απολογίας του, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του 33χρονου πιλότου, δήλωσε ότι «δεν αλλάζει ακριβώς τίποτα από την λεπτομερή ομολογία που έχει δώσει σε επίπεδο προανακρίσεως». 

«Ο 33χρονος πρόκειται να διαφωτίσει ορισμένα γεγονότα του που συνέβησαν την νύχτα του εγκλήματος και που οδήγησαν στην δολοφονία της Καρολάιν», είπε ο δικηγόρος του, υπογραμμίζοντας πως θα ομολογούσε την πράξη του στο άμεσο χρονικό διάστημα σύμφωνα με ότι του είπε ο ίδιος ο εντολέας του. 

Παράλληλα, ανέφερε πως ο 33χρονος πιλότος ζητάει συνεπιμέλεια του μωρού και από τις δύο οικογένειες. 

«Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτα» τόνισε ο κ. Παπαιωαννίδης, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για ύπαρξη τρίτου προσώπου, ο ίδιος είπε πως με βάση την δικογραφία δεν υπήρχε κανένα τρίτο πρόσωπο ούτε διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. 

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι πρόκειται να τον δει σήμερα και ότι δεν θα γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος από την στιγμή που έχει ομολογήσει ο ίδιος. 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν υπήρχε μόνο ένα σημείο κλειδί που οδήγησε στον δράστη, αλλά ένας συνδυασμός στοιχείων.

Υπογράμμισε ότι η αστυνομία αρχικά έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της ληστείας αλλά εφόσον δεν μπορούσε να αποδειχθεί, προχώρησε στο δεύτερο σενάριο, αυτό της ανθρωποκτονίας.

Εξήγησε ότι η ερευνά της ασφάλειας στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση και τα ψηφιακά πειστήρια.

Συμφωνά με τον κ. Σκρέκα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη για ύπαρξη συνεργού, ωστόσο η ερευνά συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News