Κοινωνία Παρασκευή 4/06/2021, 18:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Καταγγελία των επαγγελματιών για παράνομα πάρτι σε βίλες 

Τα δύο σωματεία αναμένουν τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης

φωτ.: Shutterstock

Από κοινού ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς, απέστειλαν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ), διαμαρτυρόμενα για τα παράνομα πάρτι που εξακολουθούν να διεξάγονται στον κυκλαδίτικο νησί. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι νόμιμοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι πλήττονται από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτό το επιπλέον πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται από τις απαγορεύσεις.

Η υγιεινομική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για όλους ενώ το «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα συμβάλλει στην αύξηση του τουρισμού, αναφέρουν τα δύο σωματεία στην ανακοίνωση.  

Το brand name της Μυκόνου έχει συνδεθεί και με την διασκέδαση, την οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να προσφέρουν οι νόμιμες επιχειρήσεις ενώ την προσφέρουν όσοι διοργανώνουν παράνομα πάρτυ, λόγω κενών της νομοθεσίας ή και λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης.  

Το θέμα της διοργάνωσης των παράνομων πάρτι σε βίλες είναι γνωστό από τις πλείστες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί από πέρυσι, ενώ το έχουν θίξει επανειλημμένως με δημόσιες ανακοινώσεις τους πριν από την έναρξη της σεζόν και τα δύο σωματεία. Κατά την προηγούμενη σεζόν, όμως, υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο που απαγόρευε την διοργάνωση ιδιωτικών εκδηλώσεων λόγω COVID-19.  

Σήμερα, δεν απαγορεύεται πλέον η διοργάνωση εκδηλώσεων/πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. βίλες), οι οποίες μετατρέπονται σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, με ηχητικές/φωτορρυθμικές εγκαταστάσεις, stage, μπαρ, σερβιτόρους, υποδοχή ακόμα και βεγγαλικά. 

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί, όπως καταγγέλλουν τα δύο σωματεία και διακινούνται πληροφορίες για  τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η πρακτική είναι προφανές ότι  οδηγεί σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπόνοιες και καταγγελίες και για παράνομες πράξεις. 

Τα δύο σωματεία αναμένουν τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, των νομοθετικών συμπεριλαμβανομένων, ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα πάρτι, τα οποία αποτελούν ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες και είναι πιθανόν να οδηγήσουν το νησί και  τους επαγγελματίες σε νέες δυσχερείς καταστάσεις.  

Μόνον οι επαγγελματίες του νησιού μπορούν να διασφαλίσουν τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, όπως έπραξαν και πέρυσι -παρά τις δραματικές οικονομικές απώλειες-και μόνον η απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής, με κανόνες, θα διασφαλίσει εντέλει ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα παράνομα πάρτυ σε βίλες. 

moneyreview.gr 

 

Money Review