Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 18:05
BUSINESS & FINANCE

Γάμους αλά Mama Mia και πάρτι γενεθλίων σε ελληνικά νησιά κλείνουν οι Αμερικανοί

Γάμους αλά Mama Mia και πάρτι γενεθλίων σε ελληνικά νησιά κλείνουν οι Αμερικανοί

Ένας γάμος, που επρόκειτο να γίνει στο Μόντε Κάρλο με θέμα «007» αλλά πλέον θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη στο στυλ του Mama Mia, καθώς και ένα μεγάλο πάρτι 60ων γενεθλίων είναι μερικές μόνο από τις κρατήσεις Αμερικανών ταξιδιωτών που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από άλλους  ευρωπαϊκούς προορισμούς, τις τελευταίες ημέρες.

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το luxury τουριστικό γραφείο EmbarkBeyond των ΗΠΑ μετέφερε κρατήσεις συνολικούς ύψους 1 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα, καθώς τα ξενοδοχεία σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία στέλνουν τους Αμερικανούς τουρίστες αλλού.

Όπως αποκάλυψε στο περιοδικό Town & Country ο τουριστικός πράκτορας του EmbarkBeyond, Jack Ezon, η Ελλάδα και η Τουρκία αποτελούν τις δύο μεγάλες τάσεις στην αμερικανική αγορά αυτή τη στιγμή, καθώς το άνοιγμα της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας φαίνεται πλέον αμφίβολο.

«Μεταφέραμε τέσσερα ταξίδια με σκάφη από την Ιταλία και τη Γαλλία στις Κυκλάδες. Η Μύκονος, κατά τη γνώμη μου, είναι το μέρος που μοιάζει περισσότερο με το Σεν Τροπέ ή την Ίμπιζα, που αποτελούν τυπικά δύο από τους κορυφαίους προορισμούς μας το καλοκαίρι», λέει ο Ezon. Και προσθέτει ότι το Bodrum της Τουρκίας έχει γίνει η εναλλακτική του Port Cervo στη Σαρδηνία.

Ελλάδα και Τουρκία είναι οι δύο δοκιμασμένοι προορισμοί όπου οι Αμερικανοί που αναζητούν την dolce vita θα πάρουν τη «δόση» της Μεσογείου τους για φέτος, γράφει το Town & Country.

«Οι πελάτες μας αγαπούν τα αμερικανικά ράντσα, την Καραϊβική και το Μεξικό. Αλλά έχουν ήδη πάει εκεί. Μας λένε ότι θέλουν να συναντήσουν ανθρώπους από διαφορετικά μέρη! Επιπλέον, η Μεσόγειος είναι το ετήσιο ‘προσκύνημα’ τους και πέρυσι το έχασαν. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα κάτασπρα σπίτια στα μικρά ελληνικά νησιά, περιτριγυρισμένα από το βαθύ μπλε της θάλασσας», εξηγεί ο Ezon.

Αλλά και ο Martin Rapp της Altour λέει στο περιοδικό ότι πελάτες της εταιρείας βρίσκονται ήδη στην Τουρκία, ενώ άλλοι έχουν κλείσει αρκετά ταξίδια στην Ελλάδα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. «Οι πελάτες μας είναι σε γενικές γραμμές εμβολιασμένοι και έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, στις χώρες που θα τους δεχτούν», σημειώνει.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News