Κοινωνία Σάββατο 29/05/2021, 22:00
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Στις 15 Ιουνίου σταματούν τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Στις 15 Ιουνίου σταματούν τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να πάψουν να είναι υποχρεωτικά τα self tests για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Η απόφαση αυτή θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της απαραίτητης ανοσίας στον οργανισμό, αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 στη χώρα μας με βάση το οποίο οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Τι προβλέπεται για τα self test στον ιδιωτικό τομέα

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τη διενέργεια των self test στον ιδιωτικό τομέα την εβδομάδα 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2021, προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση διεκρινίζεται ότι το self test γίνεται μία φορά την εβδομάδα και 24 ώρες «προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία». Επιπλέον το υπουργείο παρουσιάζει χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Συνεπώς για την εβδομάδα από 31.05.2021 έως 06.06.2021 οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News