Κοινωνία Κυριακή 11/04/2021, 09:22
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Β. Κικίλιας: Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες

Β. Κικίλιας: Υπολογίζουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες

Τον Ιούνιο υπολογίζεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες, εφόσον τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες» αναφέρει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Απευθύνει παράλληλα έκκληση στους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά τους υγειονομικούς, σημειώνει πως οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο. Αναφέρει ακόμη πως – όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα εξεταστεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την αρχή.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα self test ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις το Πάσχα ο υπουργός Υγείας απαντά πως «το τι θα γίνει το Πάσχα δεν έχει ακόμα συζητηθεί από την Επιτροπή». «Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως. Και έχω συνειδητά επιλέξει εδώ και έναν χρόνο να μην μπαίνω ‘στα χωράφια της’. Αυτό ήταν άλλωστε και το σκεπτικό μου, όταν το Φεβρουάριο του 2020 αποφάσισα να την συστήσω» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News