Κοινωνία Σάββατο 27/02/2021, 14:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 850.000 οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Β. Κικίλια στο mega εμβολιαστικό κέντρο Αμαρουσίου

Πάνω από 850.000 οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Τις 850.000 ξεπέρασε ο αριθμός των μέχρι στιγμής εμβολιασμών του ελληνικού πληθυσμού, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκεπτόμενος το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι Αττικής.

Τόνισε δε, ότι λαμβάνοντας υπόψη τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το 5,3% του συνολικού πληθυσμού, ποσοστό το οποίο είναι το τρίτο υψηλότερο σ’ όλο τον κόσμο. 

«Η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς» υπογράμμισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του. 

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων σ’ όλη την Ελλάδα κατά 50, με αποτέλεσμα να ανέρχονται πλέον σε 800. 

«Υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε ένα χρόνο τώρα» σχολίασε ο κ. Κικίλιας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Bloomberg, η Ελλάδα έχει χορηγήσει 7,11 δόσεις ανά 100 κατοίκους, διαθέτοντας ποσοστό 231% ως προς την πρόσβαση σε εμβόλια Covid. 

Στο μεταξύ, το αμερικανικό πρακτορείο γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 20 ώρες, όπου είναι καλύτερα να ζει κάποιος εν μέσω της πανδημικής κρίσης. 

Πάνω από 850.000 οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News