Πολιτική Σάββατο 27/02/2021, 12:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η νίκη είναι πλέον ορατή

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση της πανδημίας

Φωτ. Intimenews

«O πόλεμος συνεχίζεται όμως στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έλθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Εάν αντλήσουμε δύναμη απ’ τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας». 

Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί. Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας» προσθέτει, στο ίδιο πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «με το βλέμμα στο χθες θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν». «Ζυγίζοντας το σήμερα θα συμπεραίναμε πως παρά τις απώλειες ο οικονομικός και κοινωνικός της ιστός έμεινε όρθιος. Δυναμικός και οπλισμένος με πυκνές εμπειρίες».

«Ενώ ατενίζοντας το αύριο θα μπορούσαμε να νιώσουμε πιο αισιόδοξοι με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού να προχωρεί και την προοπτική της ανάκαμψης να διαγράφεται πλέον σαφέστερα από ποτέ» συμπληρώνει, στο ίδιο μήκος κύματος.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό της πανδημίας σημειώνει ότι πρόκειται για μία περιπέτεια, η οποία ενώ ακόμη διαρκεί έχει ήδη προσφέρει πολύτιμα διδάγματα.

«Όλο αυτό το διάστημα η κυβερνητική πολιτική δύσκολα περιγράφεται στις γραμμές ενός άρθρου. Όπως δύσκολα περιγράφονται κι όσα κατακτήθηκαν μέσα στην κρίση. Από την ψηφιακή ανάπτυξη την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση μέχρι αξίες άυλες αλλά καθοριστικές. Με πρώτη ανάμεσά τους την αίσθηση του πολίτη ότι η πολιτεία βρίσκεται δίπλα του. Παρά την πίεση το περίφημο “πού είναι το κράτος” αυτή τη φορά δεν ακούστηκε. Γιατί το κράτος ήταν και παραμένει παρόν».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News