Κοινωνία Πέμπτη 20/05/2021, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 3/6 ενάντια στο εργασιακό ν/σ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Μαΐου

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 3/6 ενάντια στο εργασιακό ν/σ

Κινητοποιήσεις ενάντια «στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» , που – όπως υποστηρίζει – «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής και αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες» εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τις μέρες κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απόφαση αυτή αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε., ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη».

Παράλληλα, το Γ.Γ. εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News