Κοινωνία Πέμπτη 15/04/2021, 12:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ στις 6 Μαΐου

Φωτ. Intime

Εικοσιτετράωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα στις 11 το πρωί διοργανώνει συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση, «ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχος του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
  • Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει ‘φροντίσει’ να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας».

Τα παραπάνω, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «συνιστούν ταύτιση της κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News