Κοινωνία Δευτέρα 17/05/2021, 06:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσικά ιδρύματα, ακαδημίες – Ποιοι υποχρεούνται σε self test

φωτ. Intime News

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας επιστρέφουν σήμερα στα δια ζώσης μαθήματα, αφού άνοιξαν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθοί. Σε λειτουργία απο σήμερα και οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια, καθώς και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας.

Μελωδίες θα ακουστούν και πάλι στις αίθουσες των  Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μόνο όμως για ατομικά μαθήματα (αναλογία ένας μαθητής ανά έναν εκπαιδευτή/καθηγητή), ενώ από σήμερα επαναλειτουργούν και οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων.

Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό επιστρέφουν σε όλες τις σχολικές μονάδες με self test, που πρέπει να έχει διενεργηθεί 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα το πρωί. Το τεστ είναι υποχρεωτικό μία φορά την εβδομάδα. 

Σε self-test υποχρεούνται επίσης να προχωρήσουν όσοι εργάζονται, στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό Σώμα, οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Στον ιδιωτικό τομέα αρνητικό self test πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται, στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, στα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, στις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, στις σχολές οδηγών.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης. 

Σημειώνεται ότι οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται σε self test.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News