Κοινωνία Τρίτη 11/05/2021, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία: Αισιόδοξος ο Χ. Θεοχάρης για ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα»

Βρετανία: Αισιόδοξος ο Χ. Θεοχάρης για ένταξη της Ελλάδας στην «πράσινη λίστα»

Την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στην «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την επόμενη αναθεώρηση εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο Sky News, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα για την ασφάλεια των τουριστών.

«Έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξουν συχνές αναθεωρήσεις τουλάχιστον κάθε τρεις εβδομάδες και είμαι εδώ, στο Λονδίνο, για να συνομιλήσω με κυβερνητικούς αξιωματούχους ώστε να διασφαλίσουμε ότι και οι δύο πλευρές κατανοούμε τη λειτουργία των συστημάτων μας και ότι οι Βρετανοί παραμένουν ασφαλείς στη χώρα μας και, βεβαίως, ότι αντιλαμβάνονται τα κριτήρια και έχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για να λάβουν συνειδητές αποφάσεις» ανέφερε συγεκριμένα ο κ. Θεοχάερης. Όπως είπε, «θα καλωσορίζαμε μια περιφερειακή προσέγγιση διότι ήδη, είμαι σίγουρος ότι, σύμφωνα με οποιαδήποτε κριτήρια, όλα τα ελληνικά νησιά θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην πράσινη λίστα στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη».

«Θα προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε όλα και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, εφόσον περάσαμε το υψηλότερο σημείο, είμαστε σε καθοδική πορεία ως προς το τρίτο κύμα, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την επόμενη αναθεώρηση του ‘συστήματος φωτεινού σηματοδότη’ του Ηνωμένου Βασιλείου» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως «έχουμε ξενοδοχεία καραντίνας, οι άνθρωποι θα ελέγχονται συχνά, υπάρχει ο εμβολιασμός και οι προϋποθέσεις πριν από το ταξίδι». «Όλα αυτά σημαίνουν ότι έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο, ώριμο και επαγγελματικό σχέδιο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας και βεβαίως οποιουδήποτε έρχεται στην Ελλάδα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Αυτή είναι η συνταγή, αν θέλετε, της επιτυχίας μας έως τώρα, ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News