Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 13:54
BUSINESS & FINANCE

Στη Μ. Βρετανία ο Χ. Θεοχάρης εν όψει της «πρεμιέρας» του τουρισμού

Συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους - Στο τραπέζι οι όροι απελευθέρωσης των ταξιδιών προς Ελλάδα

Στη Μ. Βρετανία ο Χ. Θεοχάρης εν όψει της «πρεμιέρας» του τουρισμού

Επίσκεψη στη Βρετανία, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει συναντήσεις με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελέχη από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου προωθώντας το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για το 2021. Συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Άνταμς. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι όροι απελευθέρωσης των μετακινήσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας το αμέσως προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία άφησε την Ελλάδα εκτός της «πράσινης λίστας» για τα ταξίδια, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, εξειξη που σημαίνει πως όσοι θελήσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας θα πρέπει επιστρέφοντας να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών.

Ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί και με ανώτατα στελέχη των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, δηλαδή της British Airways, της EasyJet (για τις αεροπορικές πτήσεις αλλά και την πρακτόρευση ταξιδιών) και της Jet2. Οι τρεις αυτοί αερομεταφορείς εξυπηρετούν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και η συχνότητα των δρομολογίων τους προς την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική. 

Στο πρόγραμμα του Χάρη Θεοχάρη περιλαμβάνεται επίσης σειρά συνεντεύξεων σε βρετανικά ΜΜΕ, όπως BBC, Sky News, The Telegraph κ.ά.

Σημειώνεται πως προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξει ο τουρισμός στην Ελλάδα. «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουριμού με σσφάλεια και όλες οι λεπτομέρειες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη» δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News