Business & Finance Σάββατο 8/05/2021, 19:44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει τις οργανωμένες παραλίες και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες

Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης παραμένουν σε ισχύ

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει τις οργανωμένες παραλίες και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες

Στο σημερινό άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στη χώρα μας αναφέρεται με δημοσίευμά το Reuters, καθώς όπως υπογραμμίζεται, η Ελλάδα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες για την καλοκαιρινή σεζόν.

Όπως σημειώνει το άρθρο για την Ελλάδα μια χώρα που ο τουρισμός συμβάλλει στο 20% της οικονομίας και στις θέσεις εργασίας, άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι θα είναι καταστροφικό, μετά την περυσινή χρονιά που ήταν η χειρότερη από πλευράς τουριστικών εσόδων που έχει καταγραφεί ποτέ.

«Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον τουρισμό», δηλώνει ο Νίκος Βενιέρης υπεύθυνος σε οργανωμένη παραλία στον Άλιμο. «Είμαστε μέρος της αθηναϊκής Ριβιέρας, η οποία υποδέχεται πολλούς τουρίστες, έτσι ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό θα διαδραματίσει ένα σημαίνοντα ρόλο στα έσοδά μας», προσθέτει.

Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης παραμένουν σε ισχύ και σύμφωνα με αυτούς, οι ομπρέλες θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον τέσσερα μέτρα, να πραγματοποιούνται τακτικά απολυμάνσεις με αντισηπτικά, ενώ το προσωπικό των επιχειρήσεων θα πρέπει υποχρεωτικά να υπόκειται σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως σημείωνει το Reuters, η Ελλάδα διαχειρίσθηκε πέρυσι το πρώτο κύμα της πανδημίας με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο, ωστόσο τα αυξανόμενα κρούσματα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιβάλει ένα δεύτερο lockdown τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, οι αρχές σταδιακά έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς και υπό το πλαίσιο αυτό άνοιξε η εστίαση στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Χθες εξάλλου ανακοινώθηκε ότι τα μουσεία θα ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ στις 15 Μαΐου αίρεται η απαγόρευση των ταξιδιών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο συνδυασμός των εκτεταμένων τεστ, της ανοσοποίησης και του γεγονότος ότι πολλές δραστηριότητες θα γίνονταν σε εξωτερικούς χώρους, δημιούργησαν στις αρχές την πεποίθηση ότι οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα με ασφάλεια.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News