Κοινωνία Δευτέρα 10/05/2021, 06:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή στα θρανία με τη σχολική κάρτα του self test

Επιστροφή στα θρανία με τη σχολική κάρτα του self test

Τηλεκπαίδευση τέλος για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, αφού βεβαίως έχουν κάνει το self test. 

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Tα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Δείτε αναλυτικά οδηγίες εδώ. 

Ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τις τάξεις των εξετάσεων

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

Τι ισχύει για τα αθλήματα

Επιπλέον μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News