Κοινωνία Τρίτη 13/04/2021, 15:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύκεια: Πόσοι μαθητές έκαναν τελικά το self test;

Λύκεια: Πόσοι μαθητές έκαναν τελικά το self test;

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, οι μαθητές στα δημόσια και ιδιωτικά λύκεια της χώρας είναι 254.351. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές λυκείου που έκαναν self test και πήγαν στο σχολείο αφού υπέβαλαν τη βεβαίωση στο σύστημα ανέρχονται σε 160.100. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν οι μισοί μαθητές λυκείου δεν έκαναν το τεστ και δεν μπήκαν στην τάξη. Ή μήπως όχι;

Μετά από σχετική ερώτηση του «MR», το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι το χάσμα των αριθμών προκύπτει από:

  • Κάποιους που εκτύπωσαν την κάρτα μαθητή μεν αλλά χωρίς να δηλώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Κάποιους που έκαναν χειρόγραφη κάρτα γιατί δεν είχαν εκτυπωτή.
  • Κάποιους δεν είχαν ΑΜΚΑ
  • Κάποιους που πράγματι δεν πήγαν.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολικών μονάδων άνοιξε την περασμένη Κυριακή. Όπως ανέφερε κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παραλήφθηκαν πάνω από 380.000 τεστ και έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών. Ερωτηθείσα για την απόκλιση μεταξύ του αριθμού των τεστ που διατέθηκαν και του αριθμού των αποτελεσμάτων που δηλώθηκαν η ίδια απέρριψε τα περί «αναντιστοιχίας». «Θυμίζω ότι υπάρχουν και οι χειρόγραφες δηλώσεις αρνητικών τεστ, υπάρχουν μαθητές που δεν προσήλθαν στο σχολείο κάνοντας ενδεχομένως χρήση απουσιών και υπάρχουν μαθητές των εσπερινών σχολείων που θα έκαναν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί το τεστ» εξήγησε.

Βάσει της σχετικής ΚΥΑ τα τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των λυκείων, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News