Κοινωνία Σάββατο 17/04/2021, 20:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομία στην Πλατεία Βαρνάβα – Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη

Αστυνομία στην Πλατεία Βαρνάβα – Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη

Ισχυρή παρουσία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ παρατηρείται για δεύτερη συναπτή ημέρα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων εβδομάδων υπήρχε κορωνοπάρτι κάθε βράδυ.

Το απόγευμα του Σαββάτου εμφανίστηκαν εκ νέου δυνάμεις της αστυνομίας. Μέλη του νεοσύστατου σώματος της ΕΛ.ΑΣ, με τα γάλαζια μπουφάν, κύκλωσαν την πλατεία. Στην ευρύτερη περιοχή, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ελέγχους, ενώ δεν επέτρεπε να προσεγγίσουν την πλατεία άτομα που δεν διαμένουν στην περιοχή.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο kathimerini.gr τόνισε ότι «χθες, μετά από μέρες, καταφέραμε να κοιμηθούμε». 

Αποψινές φωτογραφίες που εξασφάλισε το kathimerini.gr

Αστυνομία στην Πλατεία Βαρνάβα – Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη-1

Αστυνομία στην Πλατεία Βαρνάβα – Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη-2

Κυψέλη

Την ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί νεαροί.

Χθες βράδυ, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε μεγάλο υπαίθριο κορωνοπάρτι με την συμμετοχή ακόμα και 2.000 ανθρώπων. Υπήρχε δε και dj ο οποίος έπαιζε μουσική από μεγάφωνα που είχαν στηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοργανωτές του πάρτι είχαν κλείσει με οχήματα τους γύρω δρόμους που οδηγούν στην πλατεία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί έρευνα για να εντοπιστούν οι διοργανωτές του πάρτι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συμμετείχαν αντιεξουσιαστές και η ΕΛ.ΑΣ απέφυγε την επέμβαση καθώς -όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ- υπήρχε κίνδυνος να υπάρξουν επεισόδια παρόμοια με αυτά της Νέας Σμύρνης.

Το πρωί του Σαββάτου, οι εικόνες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν αποκαρδιωτικές, καθώς υπήρχε διάσπαρτος μεγάλος όγκος απορριμμάτων.

Ο δήμος Αθηναίων, με σχετική του ανακοίνωση, ανέφερε ότι τα συνεργεία του μάζεψαν 50 σακούλες με σκουπίδια. 

Αστυνομία στην Πλατεία Βαρνάβα – Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη-3

Κρούσματα

Σε 2.411 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 67 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 9.397. Παράλληλα, σε 837 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 64.211 τεστ και το ποσοστό της θετικότητας ανήλθε σε 3,75%. Σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική (1.169).

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News