Κοινωνία Παρασκευή 9/04/2021, 08:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Εντός της ημέρας η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Εμβόλιο AstraZeneca: Εντός της ημέρας η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Σήμερα αναμένεται η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Υπενθυμίζεται πως ο ΕΜΑ διαπίστωσε πιθανή σύνδεση ανάμεσα στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και τα περιστατικά σπάνιας θρόμβωσης, δεν συνέστησε να ανασταλεί η χορήγηση του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, την περασμένη Τετάρτη, ο κίνδυνος είναι πολύ σπάνιος και τα συνολικά οφέλη της χορήγησης του εμβολίου υπερτερούν έναντι των κινδύνων.

Από χώρα σε χώρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις ηλικίες χορήγησης του εμβολίου. 

Σε δηλώσεις του πάντως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συζητείται είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί.  

Ερωτηθείσα σχετικά χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε πως «υπάρχει η τοποθέτηση ΕΜΑ που σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι και σε ό,τι αφορά το εμβόλιο αυτό τα οφέλη υπερτερούν έναντι των όποιων κινδύνων». «Αναμένουμε και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το θέμα αυτό, ώστε να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News