Κοινωνία Τετάρτη 7/04/2021, 08:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Δερμιτζάκης: Στο «καλό» σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως το Πάσχα

Μ. Δερμιτζάκης: Στο «καλό» σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως το Πάσχα

Στο «καλό» σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Για το αν θα μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν «Πάσχα στο χωριό» ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές. Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση πως μπορεί να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, – χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ. 

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των Λυκείων είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία αφού θα έχουν κάνει και τεστ παρά να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς – όπως είπε – δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα, ενώ επικέντρωσε τη συζήτηση στο λιανεμπόριο. Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα το να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News