Κοινωνία Τετάρτη 30/12/2020, 11:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Πού κλίνουν οι ειδικοί

Άνοιγμα σχολείων: Πού κλίνουν οι ειδικοί

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα κρίνουν τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, με την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία και το ερώτημα αν η επαναλειτουργία θα αφορά όλες τις βαθμίδες να παραμένουν ανοιχτά.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων, είπε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει την οριστική εισήγηση των ειδικών, είτε είναι ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία.

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και της επιτροπής των ειδικών, ωστόσο δεν πάρθηκε τελική απόφαση και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα δεδομένα την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ανοικτό το ενδεχόμενο οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα 11 του μήνα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News