Κοινωνία Πέμπτη 11/03/2021, 08:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις σε δύο εβδομάδες

Φωτ. Intime

Υπέρ του ανοίγματος των μικρών επιχειρήσεων σε δύο εβδομάδες τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως τα σχολεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν σε δεύτερη φάση. «Πολύ σύντομα, σε δύο εβδομάδες από τώρα, να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις. Όχι τα μεγάλα μαγαζιά, ούτε τα εμπορικά κέντρα. Στα μικρά μαγαζιά δε μπορεί να υπάρξει συνωστισμός» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες να κολλήσουμε στο σπίτι φίλων μας που θα βγάλουμε τη μάσκα παρά σε μαγαζί που και εμείς και ο πωλητής φοράμε μάσκα.

Κληθείς να σχολιάσει την έξαρση των κρουσμάτων ο καθηγητής σημείωσε: «Είχαμε πει ότι ο χειμώνας θα είναι η τελευταία δύσκολη φάση. Είπαμε να κάνουμε ένα πιο σκληρό lockdown και ζητήσαμε από τον κόσμο να το τηρήσει. Δεν έχει, όμως, την αποτελεσματικότητα που θέλαμε». Ανέφερε ακόμη πως «δεν ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα: Δεν μπορώ να πάω 2 χλμ. από το σπίτι μου, μπορώ όμως να πάω σε διαδήλωση. Αντί να μειώσουμε το πρόβλημα το εντείνουμε κάθε μέρα με μια διαδήλωση».

Ερωτηθείς για το πότε θα εκτονωθεί η κατάσταση ο κ. Βασιλακόπουλος «έδειξε» τις αρχές Απριλίου. «Είναι τόσο μεγάλη η διασπορά και τόσο πλημμελής η εφαρμογή των μέτρων, που δεν μπορούμε να έχουμε γρήγορη αποκλιμάκωση» παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά την 25η Μαρτίου σχολίασε ότι «η παρέλαση είναι μια εκδήλωση που δεν πρέπει να επιτραπεί. Μπορούμε να την ονομάσουμε διαδήλωση και να πάμε».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News