Κοινωνία Τρίτη 9/03/2021, 08:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανό το άνοιγμα της εστίασης τον Απρίλιο

Φωτ. Intime

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προσθέτοντας πάντως πως υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και για τα δύο.

«Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Απρίλιο να επαναλειτουργήσει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα δεν μπορούν να μετατραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αν και – όπως είπε- αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Ερωτηθείς για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Βατόπουλος δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες θα συζητηθεί για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021» είπε.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας και σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται τα κρούσματα. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι όλοι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί οι μεταλλάξεις δεν έχει φανεί πώς ακριβώς λειτουργούν και οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται πολύ περισσότερο. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News