Κοινωνία Δευτέρα 8/03/2021, 09:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: «Ναι» σε άνοιγμα των σχολείων – καταστημάτων από τις 16 Μαρτίου

Μ. Παγώνη: «Ναι» σε άνοιγμα των σχολείων – καταστημάτων από τις 16 Μαρτίου

Υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου τάχθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει» πρόσθεσε.

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δεν θα ξανακλείσει. «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα μέσα της εβδομάδας και μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση. «Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600 και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση» είπε συγκεκριμένα.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News