Κοινωνία Δευτέρα 15/02/2021, 19:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μήδεια»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – Νέες χιονοπτώσεις

Πώς θα εξελιχθεί το κύμα κακοκαιρίας το βράδυ

«Μήδεια»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – Νέες χιονοπτώσεις

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία τις επόμενες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει «μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε εκατοντάδες νοικοκυριά ανά την Ελλάδα.

Στην Αττική, τα προβλήματα συνεχίζονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, καθώς και σε μικρούς οικισμούς στην περιοχή του Ωρωπού, όπου παρατηρήθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων.

Oι προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται και στην Εύβοια, όπου δεκάδες χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα. Οι διακοπές εκτείνονται στην περιοχή από τη Χαλκίδα έως τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, καθώς και στα ορεινά χωριά της Ιστιαίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών των Σποράδων, οι βλάβες στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν αποκατασταθεί.

Στο μεταξύ, η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε και πάλι, υπό τον φόβο των σφοδρών χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού. 

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Νέες χιονοπτώσεις -ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας- «φέρνει», παράλληλα, η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να εκδηλώνεται και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι χιονοπτώσεις στο Λεκανοπέδιο θα ενταθούν από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αύριο το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν, επίσης, στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Εύβοιας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Αύριο, Τρίτη, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου κατά τόπους θα είναι πυκνές.

To έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

  • Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.
  • Ειδικότερα στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.
  • Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη(16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στηνυπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.
  • Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ πουπνέουν σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στο Ιόνιο από το βράδυ θαεξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News