Κοινωνία Δευτέρα 15/02/2021, 12:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή έως τις 19.00 η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Ανοιχτή έως τις 19.00 η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Ανοίγει από τις 13.00 έως τις 19.00 η Αθηνών – Λαμίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

«Αποφασίσαμε να ανοίξει η Αθηνών – Λαμίας στη 13.00 και μέχρι τις 19.00 θα επιτραπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, κυρίως των φορτηγών προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά και να καλυφθούν οι ανάγκες της βιομηχανίας» δήλωσε.

Λόγω της νέας έξαρσης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται η Ε.Ο. θα ξανακλείσει από τις 19.00 το βράδυ μέχρι τις 19.00 το βράδυ της Τρίτης, ενώ αύριο το πρωί θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. 

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το φαινόμενο της χιονόπτωσης είναι πολύ έντονο με πολύ ισχυρούς ανέμους και σε πολλές περιπτώσεις καθιστά απαγορευτική την προσέγγιση των μηχανημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τη Λαμία) αποφασίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες για λόγους ασφαλείας.

Η επέλαση της «Μήδειας» στην Αττική έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου, ενώ καταγράφονται και προβλήματα ηλεκτροδότησης κυρίως στα βόρεια προάστια. Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδότησηςπαρατηρούνται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

Προβλήματα εντοπίζονται και στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλονήσσου από αργά χθες τη νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα.  Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές και να προχωρήσουν στην αποκατάστασή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αιχμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού τις πρωινές ώρες, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Μετά από δέκα μέρες ‘συσκέψεων’ αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της» σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News