Κοινωνία Δευτέρα 15/02/2021, 14:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Κολυδάς: Το σφοδρότερο σε όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας 12ετίας

Θ. Κολυδάς: Το σφοδρότερο σε όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας 12ετίας

Ως «το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας δωδεκαετίας» χαρακτήρισε την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας τις πρωινές ώρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως «ήταν προτιμότερο να έχουμε μικρές ταλαιπωρίες, παρά να έχουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους, όπως γινόταν στο παρελθόν, καθώς και ανθρώπους όπου υπήρχε αδυναμία πρόσβασης ενώ βρίσκονταν σε ανάγκη». «Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε οργανωμένα. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτή είναι η διεθνής πρακτική για την αντιμετώπιση των καιρικών αυτών φαινομένων και θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε και εδώ στην Ελλάδα. Κι από την πρώτη στιγμή, όλος ο μηχανισμός, όλο το βράδυ, ήταν έξω και στα Κέντρα Επιχειρήσεων» είπε.

Απαντώντας στην κριτική σχετικά με το «112» είπε πως «δεν είναι εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού, αλλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή και μόνο». «Στις 06:08 είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι συντάκτες για τις ανακοινώσεις, για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι με τα οχήματα τους χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό. Άρα, συντεταγμένα, παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Τροχαίας και όλα θα πάνε καλά» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «άνοιξαν τα εμβολιαστικά κέντρα, συντεταγμένα, ειδικότερα και στη βόρεια Ελλάδα» και ο δείκτης επισκεψιμότητας είναι υψηλότατος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News