Κοινωνία Δευτέρα 15/02/2021, 09:37
ΔΕΔΔΗΕ

Πού εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης

Φωτ. Intime

Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν παρουσιαστεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στις Σποράδες και στην Εύβοια, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής σε ορισμένες περιοχές λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Μήδεια, καταγράφονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ «το δυναμικό του διαχειριστή θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News