Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 15:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το «Καλλιστώ» – Προανάκριση για τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλη είναι η ζημιά που υπέστη το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» κατά τη σύγκρουσή του σήμερα το πρωί με το φορτηγό πλοίο «MAERSK LAUNCESTON», σημαίας Πορτογαλίας, που μετέφερε κοντέινερ.

Από την πρόσκρουση, το «Καλλιστώ» παρουσίασε εισροή υδάτων και ρυμουλκήθηκε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη σύγκρουση η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε.

Η ζημιά που προκλήθηκε ήταν εκτεταμένη καθώς το πλοίο είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής αλλά δεν είναι λαμαρίνα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα που επέβαιναν στο ναρκοθηρευτικό, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Στο σημείο όπου σημειώθηκε η σύγκρουση προκλήθηκε μικρή θαλάσσια ρύπανση κυρίως από τις μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου και μικρής ποσότητας καυσίμων που διέρρευσε.

Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας με πλωτό φράγμα πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και των καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν. Στο φορτηγό πλοίο έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την επιδιόρθωση των ζημιών ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της προανάκρισης για το συμβάν. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η εισαγγελική αρχή ενώ δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη προς το παρόν.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News