Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 13:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Πιθανό να ξεπεράσουμε σήμερα τα 1.000 κρούσματα

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αρκετά πιθανό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας το ενδεχόμενο ο αριθμός κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα να ξεπεράσει τα 1.000.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση. «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα» είπε ενώ ερωτηθείς στη συνέχεια αν αυτό θα γίνει απόψε απάντησε: «Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα».

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και οι υγειονομικές αρχές είναι σε εγρήγορση. «Αν θυμάστε στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Άρα αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και αυτό πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι και αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News