Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 14:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ποια άλλα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Κορωνοϊός: Ποια άλλα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Με τα ημερήσια κρούσματα να πλησιάζουν τετραψήφιο αριθμό και τον χειμώνα να προβλέπεται πολύ δύσκολος οι λοιμωξιολόγοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα. Στόχος είναι να μπει φρένο στην επέλαση της Covid-19 πριν οι θερμοκρασίες πέσουν και της δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ορμή. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή μικροβιολογίας Αθανάσιου Τσάκρη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η επιτροπή των λοιξωξιολόγων έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μειώσει το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα, να ισχύει από πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας και να αυξηθεί η υποχρεωτική τηλεργασία.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» περοειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάκρης.

Νωρίτερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM o πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμενέας, τόνισε πως είναι «πολύ πιθανό» ο αριθμός των κρουσμάτων να υπερβεί τα 1.000 σήμερα. «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα» είπε ενώ ερωτηθείς στη συνέχεια αν αυτό θα γίνει απόψε απάντησε: «Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα». Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και οι υγειονομικές αρχές είναι σε εγρήγορση. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος εκτίμησε ότι μπορεί να φτάσουμε στα 1.000 κρούσματα μέσα στην εβδομάδα και χτύπησε καμπανάκι για τις πιέσεις στο σύστημα υγτείας. Σημείωσε πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000 ενώ στα Ιωάννινα υπάρχει πίεση και στις κλινικές Covid (όχι στις μονάδες). Όπως εξήγησε όσο χρειάζεται να ανοίγουν κλινικές κορωνοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. «Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί» διεμήνυσε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News