Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 10:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα εντός της εβδομάδας

Χ. Γώγος: Δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα εντός της εβδομάδας

Την ανησυχία του για την πίεση στο σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δεν απέκλεισε ο ημερήσιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπεράσει τα 1.000 εντός της εβδομάδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος σημείωσε πως οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000 ενώ στα Ιωάννινα υπάρχει πίεση και στις κλινικές Covid (όχι στις μονάδες). Όπως εξήγησε, όσο χρειάζεται να ανοίγουν κλινικές κορωνοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. «Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, ενώ σημείωσε πως θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο για να υπάρξει μια συνολική ανοσία. Ωστόσο, όπως έσπευσε να επισημάνει, μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και το 2021 τα οποία θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα π.χ. γρίπη κλπ.

Εκτίμησε ακόμη πως αν τα μέτρα δεν πάνε καλά δεν είναι απίθανο ένα lockdown, σημειώνοντας πάντως πως τα μέτρα που εφαρμόζονται στην παρούσα φάση είναι ικανοποιητικά.

Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει το σενάριο ότι επίκειται μεγάλο κύμα κορωνοϊού ενώ επεσήμανε ότι η τηλεργασία πρέπει να αυξηθεί για να μην κυκλοφορεί πολύς κόσμος έξω.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News