Κοινωνία Κυριακή 28/04/2024, 14:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Απολογήθηκαν οι πρώτοι 5 της δεύτερης ομάδας

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Απολογήθηκαν οι πρώτοι 5 της δεύτερης ομάδας

Ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, στην οποία αποδίδεται η ευθύνη για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, σε επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, έχουν ήδη απολογηθεί οι πέντε από τους 32 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους πέντε, της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που λογοδοτεί στις Αρχές για την υπόθεση, έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Με τις απολογίες των 32 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της ποινικής υπόθεσης για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών για την δολοφονία του αστυνομικού και την δράση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών.

Σημειώνεται πως από τη χθεσινή διαδικασία απολογίας 31 κατηγορουμένων, επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μεταξύ αυτών και μάνατζερ γνωστού τράπερ στον οποίο αποδίδονται κατηγορίες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με άλλους τέσσερις συγκατηγορουμένους του.

Τα συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρίσκονται αντιμέτωπα και με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην δολοφονία του αστυνομικού.

Τι ισχυρίστηκε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που στο παρελθόν είχε ποινική εμπλοκή σε οπαδικές υποθέσεις, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος πως την ώρα των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», ήταν σε ταχυφαγείο.

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην άρνηση του να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που του προτάθηκε, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τα οποία, όπως φέρεται να αναφέρει, δεν είχε καμία γνώση.

Επιπλέον, υποστηρίζει πως έχει μπει στο στόχαστρο οπαδών της ομάδας, στο πλαίσιο ανταγωνισμού για το ποιοι θα έχουν αποφασιστική επιρροή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News