Κοινωνία Παρασκευή 26/04/2024, 11:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοχος ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή

Ενοχος ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλή

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό, οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το τροχαίο έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας που ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή χαρακτηρίζοντας «βαρύτατη και σωρευτική» την αμέλεια του αστυνομικού. Οπως ανέφερε ο εισαγγελέας , ο κατηγορούμενος «ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική» και έστριψε αριστερά στην Β. Σοφίας για να εισέλθει στον αύλειο χώρο της Βουλής, παρά την, με σήμανση στο οδόστρωμα, ένδειξη για αναγκαστική ευθεία πορεία των οχημάτων, κλείνοντας τον δρόμο στην πορεία του 23χρονου.

Οι δικαστές αρνήθηκαν στον κατηγορούμενο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του καθώς, όπως διατύπωσε η υπεράσπιση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει καθαρό ποινικό μητρώο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ανάλογη απορριπτική για το ελαφρυντικό, πρόταση υπέβαλε και ο Εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παρόντες στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του Ιάσονα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News