Κοινωνία Σάββατο 27/04/2024, 11:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χούλιγκανς: Στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Χούλιγκανς: Στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Απολογούνται σήμερα και αύριο οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Ήδη στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν 31 κατηγορούμενοι και αύριο θα απολογηθούν οι υπόλοιποι. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες 3 κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Νέα στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στο φως της δημοσιότητας.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασαν το πρωί οι 31 από τους συνολικά 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Χθες πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου οι δέκα πρώτοι συλληφθέντες, οι οποίοι απολογήθηκαν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Από αυτούς οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το Σαββατοκύριακο να απολογηθούν και αυτοί για τις βαρύτατες κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν σχετικά με την εγκληματική οργάνωση.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα, ενώ η δικογραφία στρέφεται εναντίον 160 προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν τουλάχιστον τέσσερα νέα εντάλματα για άτομα τα οποία φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν, ενώ την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την ογκωδέστατη δικογραφία των τριών χιλιάδων και πλέον σελίδων που καταδεικνύουν τη δομή που είχε η συγκεκριμένη οργάνωση. Τα κεφάλια ήταν οκτώ, ενώ η σκληρή ομάδα αποτελούνταν από 20 σεσημασμένους χούλιγκαν, οι οποίοι έδιναν εντολές και αποκόμιζαν ακόμη και χρηματικά κέρδη από την εγκληματική τους δραστηριότητα. Ανάμεσα στη σκληρή ομάδα των χούλιγκαν φέρεται να βρίσκεται και ο δεκαεξάχρονος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί ως το άτομο το οποίο έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Ως αρχηγός φέρεται να ήταν ένας 40χρονος, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «κοντός», ήταν γνωστός συνδεσμίτης μεγάλης ομάδας, έδινε τις εντολές και σε αυτόν δήλωναν όλα τα υπόλοιπα μέλη υποταγή. Ρόλο υπαρχηγού φέρεται να είχε ένας 27χρονος που έδινε εντολές ακόμη και σε ανήλικους προκειμένου να πωλούν προστασία ακόμη και σε καντίνες έξω από τα γήπεδα, ενώ ήταν αυτός που είχε κομβικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη βρίσκεται και ένας ένας 31χρονος με το παρατσούκλι Σαρκ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν αυτό το οποίο στρατολογούσε ανήλικα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια και σε όλες τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και φωτογραφίες από το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού, όπου φαίνεται το κομβόι από τα 10 με 15 μηχανάκια και τα τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν τα βεγγαλικά, τις μολότοφ, αλλά και τις ναυτικές φωτοβολίδες με τις οποίες οι χούλιγκαν επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και δολοφόνησαν τον Γιώργο Λυγγερίδη έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Πηγή: ERT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News