Κοινωνία Δευτέρα 4/03/2024, 21:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Διάταξη για να εργάζονται και με «μπλοκάκι» οι γιατροί του ΕΣΥ

Στο νομοσχέδιο έχει προστεθεί διάταξη που επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ «να δουλεύουν και με μπλοκάκι και να κερδίζουν επιπλέον χρήματα, παρέχοντας υπηρεσίες νόμιμα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή

Αδ. Γεωργιάδης: Διάταξη για να εργάζονται και με «μπλοκάκι» οι γιατροί του ΕΣΥ

Δυνατότητα απασχόλησης και με «μπλοκάκι» θα έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνουν το ωράριό τους, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στο νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, έχει προστεθεί διάταξη που επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ «να δουλεύουν και με μπλοκάκι και να κερδίζουν επιπλέον χρήματα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας νόμιμα».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απεργάζεται συστηματικά και μεθοδικά την κατάρρευση του ΕΣΥ» και αναφέρθηκε στη διαρροή γιατρών στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό καθώς και στις ελλείψεις προσωπικού.

«Αυτήν την περίοδο που αυτή η κυβέρνηση δήθεν απεργάζεται την κατάρρευση του ΕΣΥ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκτελείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτιριακών υποδομών τόσο των νοσοκομείων όσο και των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, ύψους πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 85 από τα 105 νοσοκομεία της χώρας ανακαινίζονται άρδην και 157 από τα 318 κέντρα υγείας ανακαινίζονται επίσης», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα πλήρους κτιριακής και ιατροτεχνολογικής ανακαίνισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του και παράλληλα προκηρύσσουμε, έως το τέλος του έτους, 6.500 μόνιμες θέσεις προσλήψεων», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ από την ημέρα ιδρύσεώς του».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Από τον Μάρτιο μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα

Μπαίνει στην φαρμακευτική κάνναβη η Lavipharm – Συνεργασία με την Tikun Olam

ΕΣΥ: Προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News