Πολιτική Πέμπτη 29/02/2024, 11:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Από τον Μάρτιο μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα

Μητσοτάκης: Από τον Μάρτιο μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. 

«Εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες μια παρέμβαση για να έχουμε ακόμη πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται ιδίως σε κάποια προϊόντα», κάνοντας ειδική μνεία στα όρια που έχουν τεθεί στο βρεφικό γάλα. 

Tόνισε πως «προσδοκούμε από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειώμένες οι αρχικές τιμές 1500 πρόιοντα, και προφανώς και οι τελικές τιμές επί αυτών». 

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Αυτές οι μόνιμες παρεμβάσεις στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος και των ονομαστικών μισθών είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση απέναντι στο κύμα ακρίβειας που μας ταλανίζει εδώ και μία διετία» τόνισε, προσθέτοντας πως χρειάζονται και στοχευμένα μέτρα. 

Ο ίδιος υπενθύμισε πως έχουν διενεργηθεί ήδη πάνω από 20.000 έλεγχοι από τους οποίους έχουν εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 12 εκατ. ευρώ. 

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου είναι η εξής:

  • Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας θα παρουσιάσει την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
  • Ο Υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και τη Σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το Θεσμικό πλαίσιο για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις, και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα, αλλά και τα Ελεγκτικά όργανα και έλεγχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες: α) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2118 σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μέτρα προσαρμογής στον Κανονισμό 2022/858 σχετικά με ένα πιλοτικό καθεστώς για υποδομές της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού.
  • Ο Υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
  • Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα κάνει εισήγηση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News