Κοινωνία Παρασκευή 16/02/2024, 22:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Με τρακτέρ στην Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Αγρότες: Με τρακτέρ στην Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων σχεδιάζουν οι αγρότες και για το Σαββατοκύριακο.

Κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, είναι αποφασισμένοι να κάνουν οι αγρότες παρά το «όχι» που εισέπραξαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκη.

Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Μπλόκο του Πλατυκάμπου

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα. Σε ότι αφορά τις ημέρες μέχρι και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10:00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνάνε τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Αύριο έχουμε μια κινητοποίηση στο εργοστάσιο ζάχαρης στην οποία θα συμμετέχουν και θα συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους και αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου. Έτσι κι αλλιώς πολλοί που εργαζόταν στο εργοστάσιο είναι στο μπλόκο. Διαμαρτύρονται διότι δεν έχει προχωρήσει η εξυγίανση του εργοστασίου και θα αποφασίσουν την Κυριακή για το τι θα κάνουν τη Δευτέρα.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες  στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για μείωση του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: «Οχι» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Aγροτικές ενώσεις απορρίπτουν την πρόταση Κομισιόν για τα εισαγόμενα ουκρανικά προϊόντα

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News