Πολιτική Τετάρτη 30/12/2020, 13:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

«Φρένο» στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

Στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών απάντησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι «υπερέβαλαν» δίνοντας «λάθος εικόνα» με τις αναρτήσεις και τις selfies τους.

«Οι selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις» ανέφερε η κ. Πελώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και πρόσθεσε πως η λίστα των κυβερνητικών αξιωματούχων και κρατικών λειτουργών ολοκληρώνεται με τα 66 άτομα που ήδη εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα και οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η ίδια εξήγησε πως τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα ήταν αυτά που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους. «Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι» είπε θυμίζοντας την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Επισήμανε ακόμη πως η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Σε ό,τι αφορά χθεσινές αναρτήσεις είπε ότι δόθηκε μια λάθος εικόνα. «Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία και την ελπίδα όλων των ελλήνων πολιτών, και ελπίζω πως θα είναι όλων, να εμβολιαστούν και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν σε αυτή τη φάση να εμβολιαστούν προφανώς είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υπερέβαλαν στην εικόνα» σημείωσε για να προσθέσει: «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο από δικαίωμα σε προνόμιο

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο να κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό «από δικαίωμα σε προνόμιο».

«Πώς δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τους εμβολιασμούς υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να εμβολιάζονται και να… βγάζουν selfies κυβερνητικά στελέχη 36 και 40 ετών» διερωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98,0 FM της Θεσσαλονίκης.

«Ο συμβολισμός των εμβολιασμών τελειώνει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα ρουσφέτια. Ούτε μπορεί ο εμβολιασμός να μετατρέπεται σε επικοινωνιακό σόου», τόνισε.

Έκανε επίσης αναφορά στις καταγγελίες εργαζόμενων του νοσοκομείου Σωτηρία ότι «21 κυβερνητικά στελέχη είχαν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έναντι των υγειονομικών».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει σοβαρά λάθη. Το πρώτο το είδαμε να επαναλαμβάνεται και το καλοκαίρι, όταν καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού λέγοντας ότι νικήσαμε την πανδημία» υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News