Πολιτική Δευτέρα 28/12/2020, 12:49
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άμυνα με μέτρα, αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία»

Άμυνα με μέτρα, αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία»

Στις δύο παράλληλες προσπάθειες που αναπτύσσει η κυβέρνηση στο μέτωπο του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτηρίζοντας «σπουδαία μέρα» την χθεσινή, οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση εμβολιασμού στη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στον πιο πρόσφατο χάρτη θετικότητας που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο πρόληψης και Ελέγχου Νόσων η Ελλάδα – με εξαίρεση κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας – είναι στο πράσινο, στις χώρες δηλαδή με καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο -όπως έσπευσε να προσθέσει – η διατήρηση του δείκτη μετάδοσης χαμηλά μεν, αλλά κοντά στην μονάδα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Όπως επισήμανε, ο εμβολιασμός «είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

«Από χθες αναπτύσσουμε δύο παράλληλες προσπάθειες:

– άμυνα με όσα μέσα απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και 

– αντεπίθεση με την επιχείρηση ‘Ελευθερία’» ανέφερε. 

«Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε πια πως η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό. Και αυτό επιβάλλει να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή -τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων- να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που ισχύουν» είπε ο κ. Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά την αντεπίθεση και την επιχείρηση «Ελευθερία», ο ίδιος υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια πολύ σύνθετη, πολύπλοκη και απαιτητική άσκηση, με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και -όπου αυτό είναι απαραίτητο- των Ενόπλων Δυνάμεων».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News