Πολιτική Τρίτη 29/12/2020, 15:23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ

Οξύνεται η αντιπαράθεση με φόντο τους εμβολιασμούς

Οξύνεται η αντιπαράθεση με φόντο τους εμβολιασμούς

Με εκατέρωθεν βολές συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τους εμβολιασμούς, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπάρκεια των εμβολίων και να κάνει λόγο για «επικοινωνιακό σόου» και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ενώ η κυβέρνηση υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα έλαβε τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη και σχολίασε πως «οι ουρές υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι».

«Ο κ. Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όχι για τον λαϊκισμό»

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις».

«“Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί”, δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί… Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» παρατήρησε ο κ. Πέτσας.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που της αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους».

Όπως σχολίασε ο κ. Πέτσας «τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή».

Σημείωσε ακόμη πως «κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια» αλλά «αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα».

«Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορωνοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταστροφή φέρει την σφραγίδα Μητσοτάκη

Παίρνοντας την σκυτάλη της αντιπαράθεσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος απάντησε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της ανεύθυνης κυβέρνησης θεωρεί ότι υπουργοί και γενικοί γραμματείς 40 και 50 ετών είναι σημαντικότερο να εμβολιαστούν πριν από τους υγειονομικούς ή τις ευπαθείς ομάδες. Οι πολίτες ας περιμένουν ως το καλοκαίρι. Δεν μας προκαλεί εντύπωση. Το μόνο που μπορεί να κάνει άλλωστε πέρα από το να λέει ψέματα είναι να εκβιάζει ΜΜΕ με κρατική διαφήμιση».

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να παλεύει για τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας, για να βάλουμε στοπ στην καταστροφή που φέρει πια την σφραγίδα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News