Πολιτική Τετάρτη 20/07/2022, 20:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης για Πεντέλη: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε για τα αίτια της πυρκαγιάς

Κυρ. Μητσοτάκης για Πεντέλη: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε για τα αίτια της πυρκαγιάς

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε για τα αίτια της πυρκαγιάς είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, κυρίως για τα μέτωπα σε Μέγαρα και Σαλαμίνα αλλά και για την Πεντέλη.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του, αρχικά ευχαρίστησε όσους έδωσαν μάχη με αυτοθυσία και τόνισε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα σε όσους οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές.

Σε ερώτηση που έγινε στον πρωθυπουργό για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Αλλά για την Πεντέλη δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού».

Στις ίδιες δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα αναφέροντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, αλλά και πως με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης παρείχε την δέσμευση ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες με μεγάλη ταχύτητα και μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαίνεται η φωτιά στη Βένιζα Μεγάρων – Εκκενώνονται Ζάχουλη, Παπαγιαννέϊκα – 3 πυρκαγιές στη Σαλαμίνα

ΔΕΔΔΗΕ: Μέχρι το βράδυ θα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί 180 από τους 210 υποσταθμούς που υπέστησαν ζημιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News