ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητείται υπουργός με επιχειρησιακά προσόντα

Ζητείται υπουργός με επιχειρησιακά προσόντα

Ο επεισοδιακός ανασχηματισμός τελείωσε και η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα. Αυτό φάνηκε και από τις χθεσινές επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Σλοβενία και ακολούθως στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς με επίκεντρο τα έργα υποδομής της συμπρωτεύουσας.

Καθώς ανέβαινε τα σκαλιά του ΥΜΑΘ, ο πρωθυπουργός δέχθηκε την πρώτη ερώτηση: «Κύριε πρόεδρε, σας ανησυχεί η κατάσταση στα νοσοκομεία;», μία εύλογη ερώτηση καθώς χθες ήταν πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου αναστολής εργασίας για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Η απάντηση Μητσοτάκη ήταν λακωνική και ξεκάθαρη λέγοντας «όλα υπό έλεγχο».

Ακολούθησε μαραθώνιος συσκέψεων με την πρώτη εξ αυτών να είναι με τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη μετέχει ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου. Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από τους υπουργούς Υποδομών Κώστα Καραμανλή Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και τους υφυπουργούς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και ΥΠΕΝ Νίκο Ταγαρά. Η επίσκεψη είχε ως είθισται και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άνοδος του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου αναζητά το πρόσωπο που θα καλύψει την θέση που έμεινε κενή μετά την μη αποδοχή της πρότασης από τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Με το θέμα ασχολείται προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναζητά πρόσωπο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: να είναι επιχειρησιακός και να μην έχει πολιτικό φορτίο που διεγείρει έριδες και κόντρες. Σε αυτή τη λογική συζητιούνται δύο πρόσωπα: του Μιχάλη Κωσταράκου που έχει το επιχειρησιακό προφίλ καθώς έχει διατελέσει Α/ΓΕΕΘΑ και του Γιώργου Φλωρίδη που στη μακρά πολιτική του διαδρομή έχει διατελέσει και υπουργός Δημόσιας Τάξης. Κατά πληροφορίες η επιλογή του νέου υπουργού δεν θα αργήσει πολύ, καθώς δεν μπορεί το κρίσιμο αυτό υπουργείο να είναι για καιρό ακέφαλο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News