Πολιτική Δευτέρα 21/12/2020, 12:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Το κρίσιμο είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Κ. Μητσοτάκης: Το κρίσιμο είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Η επιδημιολογική εικόνα είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ επανέλαβε την δέσμευσή του να κάνει το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου, όταν και θα αρχίσουν δηλαδή οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα.

Ως προς την εικόνα της αγοράς ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο θεσμός του click away έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά. «Έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα απ’ ό,τι αν ήμασταν αποκλειστικά εξαρτημένοι από τις παραδόσεις των εταιρειών courier. Και δίνει μία ανάσα σε όλα τα καταστήματα, όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και στα μικρά, τα οποία μπορούν να καλύψουν έστω  ένα ποσοστό του τζίρου που θα έχαναν εάν ήμασταν τελείως κλειστοί» είπε.

Η αισιοδοξία για το εμβόλιο 

Από κει και πέρα, βέβαια, η μεγάλη πηγή αισιοδοξίας είναι το εμβόλιο, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αν το χρονοδιάγραμμα το Ευρωπαϊκό τηρηθεί, και εκτιμώ ότι θα τηρηθεί, θα φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην πατρίδα μας στις 26 του μήνα. Από τις 27 θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Γνωρίζετε ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, διυπουργική, ώστε αυτή η τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού του Ελληνικού πληθυσμού να τρέξει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια» ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά στο επίπεδο της υποδομής.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι προφανώς είναι μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση. «Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες θα πρέπει να ξεπεραστούν στην πορεία και θα πρέπει να ζητήσουμε από τώρα την κατανόηση των συμπολιτών μας, εφόσον προκύψουν τέτοιου είδους προβλήματα. Το πιο βασικό όμως είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν» είπε. 

«Ήταν μια περιπετειώδης χρονιά και για σας, πρώτη σας χρονιά στα νέα σας καθήκοντα αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε όχι απλά σε ρυθμούς κανονικής ζωής αλλά κυρίως σε ρυθμούς μιας γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης έτσι ώστε να επουλώσουμε τα μεγάλα τραύματα που η πανδημία προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News