Κοινωνία Σάββατο 19/12/2020, 08:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ισχύει και τις γιορτές η απαγόρευση κυκλοφορίας 10-5

Θα ισχύει και τις γιορτές η απαγόρευση κυκλοφορίας 10-5

Ο πρωθυπουργός θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, καθώς οι πολίτες πρέπει να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μάλιστα, θα καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να εμβολιαστεί μαζί του. 

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι ηλικιωμένοι, καθώς στη χώρα υπάρχουν περίπου 2,4 εκατ. άτομα άνω των 65 ετών. Ένα μεγάλο μέρος των πιο ευάλωτων πληθυσμών θα έχει εμβολιαστεί έως το Φεβρουάριο – Μάρτιο, εκτίμησε ο κ. Πέτσας. 

Η διαδικασία του εμβολίου θα είναι απλή και θα διαρκεί περίπου δέκα λεπτά, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μην χάνουν οι πολίτες το ραντεβού που έχουν κλείσει, γιατί έτσι καταστρέφονται τα εμβόλια, τόνισε. Και επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό. 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 10 το βράδυ και 5 το πρωί για τις ημέρες των γιορτών. «Περίπτωση χαλάρωσης μέτρων δεν υπάρχει, υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News