Πολιτική Τετάρτη 9/12/2020, 14:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί είναι εθνικό εγχείρημα, όχι κομματικό

Για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και ο εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Δημήτρης Λιάπης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού σαν το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα. 

«Η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά τους υγειονομικούς μας, τους Ιατρικούς Συλλόγους που πρέπει να συμμετέχουν, τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, τα επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, την Εκκλησία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις ελληνικές επιχειρήσεις με τους εργαζομένους τους, τα συνδικαλιστικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους, όλες τις οργανώσεις», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Είναι μια τεράστια εθνική προσπάθεια, στην οποία θα συμβάλλουν, πρώτα και πάνω απ’ όλους, σύσσωμα τα κόμματα», τόνισε, καθώς το εγχείρημα δεν είναι κυβερνητικό, ούτε κομματικό. «Είναι ένα εθνικό εγχείρημα και μας αφορά όλους», είπε. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους που αποδέχτηκαν ότι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News