Πολιτική Παρασκευή 15/04/2022, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ένα 1555 για όλο το κράτος

Κυρ. Μητσοτάκης: Ένα 1555 για όλο το κράτος

«Φανταστείτε ένα 1555 για όλο το Κράτος», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες και τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Απασχόλησης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να κάνουν μεγαλύτερη χρήση του 1555, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο γνωστό, τονίζοντας ότι «δεν είναι ένα απλό call center».

Παράλληλα, συνεχάρη τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το έργο που έφεραν εις πέρας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σπουδαίο για μια δημόσια υπηρεσία να βραβεύεται ως call center της χρονιάς».

«Τίποτε δεν ήταν αυτονόητο, εργάστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και το έργο αυτό έχει πολύ μεγάλο βαθμό πολυπλοκότητας. Αλλάζουμε το κράτος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης, και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ριζώσει η δημοκρατία μας. Θεωρώ σημαντικό τον θεσμό του πιστοποιημένου δικηγόρου και λογιστή. Ένα ακομμάτιστο κράτος βλέπει όλους τους πολίτες με την ίδια ματιά, ωστόσο, οφείλει να κοιτά με προσοχή αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Οι πιο αδύναμοι είναι τα θύματα της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ζέση στην ίδια κατεύθυνση».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους δεν σταματά «για να κάνουμε πράξη το σύνθημα πως η εξυπηρέτηση είναι πράγματι κοινωνική πολιτική».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News