Πολιτική Δευτέρα 4/10/2021, 14:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για ΕΟΔΥ και «ελευθερίες» σε εμβολιασμένους 

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown - Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για ΕΟΔΥ και «ελευθερίες» σε εμβολιασμένους 

Την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και «για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο lockdown. «Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ – κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown» ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, προανήγγελε πως η κυβέρνηση, σε συνεννόηση και με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα ανακοινώσει έναν σχεδιασμό για περισσότερες ελευθερίες που θα αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

«Έχουμε πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα πρέπει όλο το πλαίσιο να είναι πιο ελεύθερο. Στους κλειστούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Τι λέμε όμως; Ότι θα πρέπει εκεί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης ή και η μετάδοση η ίδια δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση, εκεί θα πρέπει να έχουμε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας, πολύ μεγαλύτερης, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους μεικτούς χώρους είπε πως εκεί «όχι τιμωρητικά, αλλά για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα με ταυτόχρονη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχει γίνει, έτσι ώστε να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα περίθαλψης σε οποιονδήποτε τη χρειαστεί είτε εμβολιασμένο, είτε ανεμβολίαστο».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News