Πολιτική Τρίτη 15/12/2020, 11:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2021

Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2021

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις οποίες θα κορυφωθεί η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, εστιάζεται σήμερα το πολιτικό ενδιαφέρον.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γύρω στις 9 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία που είθισται να έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι οποίοι είναι οι μόνο υπουργοί της κυβέρνησης που δεν έχουν τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού, αναμένεται επίσης να ανέβουν στο βήμα νωρίτερα το βράδυ.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η «κοινωνία» θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προϋπολογισμού του 2021. Θα υπογραμμίσει ακόμη ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να συντάχθηκε σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής αβεβαιότητας, ταυτόχρονα, όμως, σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κεφαλαίου και το άνοιγμα ενός νέου που θα σηματοδοτήσει η το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης του πληθυσμού και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να κάνει μία ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει δίνοντας έμφαση στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων που έλαβε η κυβέρνηση το 2020 και ήταν ύψους 24 δισ. ευρώ.

Παράλληλα αναμένεται να επισημάνει ότι ο προϋπολογισμός του νέου έτους έχει συνταχθεί πάνω σε δύο άξονες: α) στα μέτρα ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας καθώς ήδη έχουν προβλεφθεί 7,5 δισ. για μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της και β) το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε πρωτοβουλίες που θα ευνοούν την ανάπτυξη με στόχο να επαναφέρουν τη χώρα σε δυναμική τροχιά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News