Πολιτική Δευτέρα 25/10/2021, 08:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα – Να γίνει ντιμπέιτ των υποψηφίων

Ν. Ανδρουλάκης: Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα – Να γίνει ντιμπέιτ των υποψηφίων

Την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα το κόμμα να ξανά αποκτήσει τέτοια δυναμική ώστε αυτά που πιστεύει να μπορούν να υλοποιηθούν στη χώρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης σήμειωσε πως οραματίζεται ένα κόμμα ανοιχτό όχι αρχηγικό, με αποφάσεις συλλογικές διαβούλευσης όχι του ενός, που το κυρίαρχο ευρωπαϊκό του πλαίσιο θα είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία η οποία ξαναήρθε στο προσκήνιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατί ή τον ΣΥΡΙΖΑ επίσημανε ότι με το σημερινό μέγεθος η παράταξη δεν μπορεί να μπει σε τέτοια συζήτηση. «Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει ώστε να μπορεί να επιβάλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική και δομική αντιπολίτευση. «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα. Έχει ένα φορτίο 5ετίας στην πλάτη του το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία», είπε.

Γνωστοποίησε τέλος πως θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή με σκοπό να διοργανωθούν δυο ντιμπέιτ για όλους τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής και ένα ντιμπέιτ εν όψει του δεύτερου γύρου για τους δύο τελικούς υποψηφίους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News