Πολιτική Πέμπτη 21/10/2021, 19:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Κατατέθηκαν σήμερα το απόγευμα οι επίσημες υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με την σχετική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών να εκπνέει στις 18.00. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε αυτοπροσώπως στα γραφεία της αρμόδιας επιτροπής, καταθέτοντας τις υπογραφές 80 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και 20.000 μελών της παράταξης.  

Μάλιστα, κατά την κατάθεση της υποψηφιότητας, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον ανθυποψήφιό του, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος κατέθεσε τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε. και 10.000 μελών του κόμματος. 

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και 1.000 άλλες δηλώσεις υποστήριξης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος συνόδευσε την υποψηφιότητά του με 6.245 υπογραφές.  

Ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές, με τον Χάρη Καστανίδη να καταθέτει αντίστοιχο αριθμό υπογραφών. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου έσπευσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επικαλούμενος την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την προεδρία. 

Λίγες ημέρες πριν, από την «κούρσα» αναγκάστηκε να αποχωρήσει και η νυν πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, λόγω προβλημάτων υγείας, μια εξέλιξη που ανακάτεψε αισθητά την «τράπουλα» της διαδοχής της. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News