Πολιτική Τρίτη 5/10/2021, 15:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: 15.000 νεκροί από την πανδημία – Ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει

Αλ. Τσίπρας: 15.000 νεκροί από την πανδημία – Ο κ. Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει

«Να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις» για την κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο. Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δεν γίνεται να κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει: 15.000 νεκροί, 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημειώνει πως «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες».

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της» συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας. Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες».

«Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News